Το βίντεο που έκανε τον ηγέτη των Foo Fighters να δακρύσει

Η περιοδεία των Foo Fighters ανά την Ευρώπη ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου, και μέχρι τις 19 Νοεμβρίου που ολοκληρώνεται το γνωστό ροκ συγκρότημα θα περάσει από κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου: Βερολίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Βιέννη και Άμστερνταμ είναι μεταξύ αυτών (δυστυχώς, η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη δεν είναι).

Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μία από τις πόλεις στις οποίες θα παίξουν οι Foo Fighters (και μάλιστα η πρώτη της περιοδείας) είναι η Τσεζένα της Ιταλίας, μία πόλη με πληθυσμό μικρότερο από 100.000 κατοίκους.

Υπάρχει εξήγηση για την κίνηση αυτή, και έχει ενδιαφέρον:

Τον περασμένο Ιούλιο έκανε την εμφάνισή του στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο χίλιοι θαυμαστές του συγκροτήματος τραγουδούσαν σε ένα πάρκο της Τσεζένα το τραγούδι Learn to Fly. Το βίντεο σύντομα έγινε viral, και πλέον έχει ξεπεράσει τα 26 εκατομμύρια προβολές. Μία από αυτές τις προβολές ήταν στον υπολογιστή του επικεφαλής των Foo Fighters, Ντέιβ Γκρολ, ο οποίος συγκινήθηκε από αυτό που είδε.

“Πάτησα τo link και τρελάθηκα εντελώς με αυτό που είδα. Το να βλέπεις τόσους ανθρώπους να σπαταλούν τόσο χρόνο, να κάνουν τόση προσπάθεια, να δίνουν τόση αγάπη για να κάνουν μουσική μου προκάλεσε δάκρυα”, είχε γράψει τότε ο Γκρολ στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, υποσχόμενος ότι οι Foo Fighters θα επισκεφθούν την Τσεζένα. Και σήμερα επισημοποιήθηκε ότι πράγματι, στις 3 Νοεμβρίου οι Foo Fighters θα παίξουν σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ της πόλης.

“Αυτή είναι αναμφίβολα μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες ολόκληρης της ζωής μου... Θα σε δούμε σύντομα, Τσεζένα”, δήλωσε ο Γκρολ.