Η Monopoly γίνεται ταινία

Το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly γίνεται ταινία και μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη, σε σενάριο του Αντριου Νίκολ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το "The Truman Show”. 

Η υπόθεση θα αφορά στον αγώνα ενός αγοριού που μένει σε μια φτωχή συνοικία να φτιάξει την τύχη του και να αποφύγει τη φυλακή. Ο πρωταγωνιστής θα μένει στην Baltic Avenue, μία από τις περιοχές με την πιο χαμηλή αξία στο παιχνίδι, και θα χρησιμοποιεί στην ζωή του τις κάρτες "Εντολής" ή "Απόφασης" για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αναρριχηθεί κοινωνικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία που εκδίδει το παιχνίδι, από τότε που ο Τσαρλς Ντάροου το πατένταρε το 1935, το έχουν παίξει περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας το έτσι "το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο." Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όμως, είχε καταγραφεί πιο νωρίς, το 1999, όπου οι στατιστικές της εταιρείας ανέφεραν ότι ο αριθμός παικτών άγγιξε τα 500 εκατομμύρια.

Η Hasbro – η οποία έχει την Μonopoly - έχει μετατρέψει και άλλα παιχνίδια της, όπως το "GI Joe" και " Transformers", σε άκρως πετυχημένες ταινίες.