Το Oldboy επιστρέφει στους κινηματογράφους

Ο εξαιρετικός Spike Lee (Inside Man, 25th Hour) αναλαμβάνει να μεταφέρει μια αρχετυπική ιστορία εκδίκησης από την Κορέα στην Αμερική.

Πρόκειται για το καλτ αριστούργημα “Oldboy” του Chan-wook Park (Μέγα Βραβείο Κάννες, 2004), που βασίζεται σε γιαπωνέζικο μάνγκα και διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη βία και ανατροπές. Ο Aμερ-ικανός σκηνοθέτης, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Mark Protosevich (Thor) και με πρωταγωνιστές τους Josh Brolin (Men in Black 3, No Country for Old Men), Samuel L.Jackson (Pulp Fiction, Django ο Τιμωρός), Elisabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene) και Sharlto Copley (District 9, The A-team), στήνει ένα εκρηκτικό και σκοτεινό θρίλερ που δεν διστάζει να κορυφώσει τη δράση σε ένα αξέχαστο, σαδιστικό και θυελλώδες φινάλε.

Η σύγχρονη κινηματογραφία βρίθει από ιστορίες εκδίκησης, αλλά καμία δεν ξεπερνά το Oldboy, καθώς πρόκειται για μια προκλητική, συναισθηματική και βίαιη ιστορία που πραγματεύεται την απομόνωση, την απώθηση, τη βεντέτα, τις ηθικές αναστολές, την ενοχή και τη λύτρωση μέσα στα σκοτάδια της ποπ κουλτούρας.

Η ταινία του Spike Lee αποτίνει φόρο τιμής στην κορεάτικη ταινία, ενώ παράλληλα βυθίζεται στα αφοπλιστικά και μυστηριώδη νερά της δικής του κινηματογραφίας. Βασισμένη στο graphic novel των Garon Tsuchiya και Nobuaki Minegishi καθώς και στο καταπληκτικό φιλμ του Park Chan-wook (Μέγα Βραβείο Φεστιβάλ Καννών 2004), η νέα κινηματογραφική μεταφορά υπόσχεται μια φρέσκια προσέγγιση από τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Spike Lee.

Σύνοψη:

Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς να ξέρει γιατί. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους