Τελευταίες καλοκαιρινές προβολές στα θερινά των βορείων προαστίων

Πέντε αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι από τη Φιλοθέη μέχρι την Κηφισιά

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Απολαμβάνουμε όσο καλοκαίρι έχει απομείνει, μέσα από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες. Μία από αυτές, φυσικά, και η παρακολούθηση ταινιών –κλασικών και μη– σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους. Αυτήν τη φορά ανηφορίζουμε προς τα βόρεια προάστια και ανακαλύπτουμε πέντε μικρές οάσεις στην καρδιά της κάθε περιοχής, με αρώματα γιασεμιού και νυχτολούλουδου, συνοδεία των αγαπημένων μας σνακ και πάντα υπό το φως των αστεριών.

Cine Ψυχικό Classique

Από τα πιο πολύχρωμα, λουλουδιασμένα με εκπληκτικά αρώματα θερινά σινεμά στην πόλη. Το Ψυχικό Classique βρίσκεται στο ύψος του Φάρου Ψυχικού και χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους πιο όμορφους και προσεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα. Διαθέτει ατομικά τραπεζάκια για όλα τα καθίσματα (ανά δύο θέσεις), αναπαυτικές καρέκλες με μαξιλάρια ή μικρούς καναπέδες, ένα προσεγμένο bar με πλούσιες προτάσεις καθώς και prive vip εξώστη. Οι ταινίες που επιλέγει είναι κυρίως πρώτης προβολής.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου: €8
Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777330, www.cinepsychiko.com, fb page: Cine Ψυχικό Classique

Μπομπονιέρα

Ήδη από το πεζοδρόμιο της Παπαδιαμάντη το άρωμα από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο που φτάνει μέχρι έξω σε προδιαθέτει ότι κάπου εδώ κοντά υπάρχει ένα καλοκαιρινός κήπος. Και είναι αλήθεια. Μόνο που δεν πρόκειται για αμιγώς κήπο, αλλά για τον θερινό κινηματογράφο Μπομπονιέρα, ο οποίος αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους της Κηφισιάς (και όχι μόνο), καθώς λειτουργεί από το 1918. Πρόκειται, μάλιστα, για τον δεύτερο θερινό κινηματογράφο που λειτούργησε στην Αθήνα μετά την Αίγλη. Γνωστός και ως "Η Αρχόντισσα της Κηφισιάς", αναγράφεται κάτω ακριβώς από το όνομά του στη μαρκίζα, διαθέτει έναν χώρο υποδοχής με τραπεζάκια και snack bar (εδώ θα βρείτε από τα καθιερωμένενα ποπ κορν, μέχρι πίτσα και νάτσος με λιωμένο τυρί), έναν ρομαντικό εξώστη (ιδανικό για ερωτευμένα ζευγάρια) και μια μεγάλη αυλή με κάποια τραπεζάκια όπου γίνονται οι προβολές.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου: €8
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ. 210 8019687

Μίμης Φωτόπουλος

Στην καταπράσινη πλατεία Σπύρου Λέκκα στο Μαρούσι, το Cine Μίμης Φωτόπουλος είναι ένα δημοτικός κινηματογράφος που προβάλει τόσο ταινίες α' προβολής, όσο και παλαιότερες. Από τις πιο προσιτές επιλογές (το εισιτήριό του κοστίζει €5) λειτουργεί έως και τέλη Σεπτεμβρίου (καιρού επιτρέποντος πάντα) προσφέροντάς μας ρομαντικές βραδιές με προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στο χώρο λειτουργεί snack bar με τραπεζάκια.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου: €5/ ολόκληρο, €3/ παιδιά & άνεργοι
Αγ. Κωνσταντίνου 42 (δίπλα το εμπορικό κέντρο Αίθριο), Μαρούσι, τηλ. 210 6198890, www.cinemaroussi.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com