Ο Τσάκι και τα άλλα κορίτσια: Οι πιο γνωστές κούκλες του τρόμου

Τα παιχνίδια που έγιναν εφιάλτες για μικρά αλλά και μεγάλα... παιδιά

Τι γίνεται όταν ένα παιχνίδι, μια κούκλα, που υποτίθεται ότι είναι κάτι γλυκό, συμπαθητικό και ασφαλές γίνεται προσωποποίηση του τρόμου; Ναι, τότε έχουμε έναν εφιάλτη που στοιχειώνει μικρούς και μεγάλους, όπως τον Τσάκι, την γνωστή και ως «κούκλα του Σατανά».

Όμως το Τσάκι δεν είναι η μοναδική κούκλα του τρόμου. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες αιμοβόρικες κούκλες που έμειναν στην ιστορία του σινεμά.

Παρακάτω είναι οι 5 πιο διάσημες αλλά και τρομακτικές κούκλες της μικρής και μεγάλης οθόνης:

1. Ο Τσάκι από τη σειρά Child's Play

Μιλώντας για «κούκλα φονιά» οι περισσότεροι θα θυμηθούν πρώτον από όλους τον Τσάκι.

Ο αιμοσταγής κατά συρροήν δολοφόνος Charles Lee Ray (χαρακτήρας εμπνευσμένος από τους πραγματικούς δολοφόνους Τσαρλς Μάνσον, Λι Χάρβει Οσβαλντ και Τζέιμς Ερλ Ρέι) μεταφέρει την ψυχή του σε μια... αθώα κούκλα. Και ο Τσάκι έγινε horror icon για μια ολόκληρη σειρά ταινιών, με πιο πρόσφατα το «Curse of Chucky» (2013).

2. Οι κούκλες του Dolls

Το «Dolls» του Stuart Gordon κυκλοφόρησε περίπου την ίδια εποχή με το «Child's Play». Μια «διεστραμμένη» ιστορία για νεράιδες, ένα σκοτεινό παλιό σπίτι και κούκλες που διψάνε για αίμα.

3. Η Άναμπελ από τα The Conjuring και Annabelle

Ο James Wan είδε την καριέρα του να απογειώνεται μέσα από μια σειρά ταινιών με κούκλες και μαριονέτες του τρόμου. Η δαιμονισμένη κούκλα στο «The Conjuring» (2013), αν και δεν είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γρήγορα έκλεψε τις εντυπώσεις.

Έτσι ακολούθησε το ακόμη πιο ανατριχιαστικό Annabelle, με την ιστορία μιας κούκλας που υπάρχει, κλεισμένη σε μια γυάλα (για καλό και για κακό;) στο σπίτι των ερευνητών παραφυσικών φαινομένων, Ed and Lorraine Warren.

4. Η κούκλα με το όνομα «Αυτός που Σκοτώνει» από το «Trilogy of Terror»

Μια τριλογία που αρχικά απετέλεσε μέρος του ABC Movie of the Week του 1975. Όλοι όμως τη θυμούνται για την κούκλα που έμεινε γνωστή με το όνομα «Αυτός που Σκοτώνει» («He Who Kills»), με το μικροσκοπικό σώμα και τα δόντια πιράνχα. 

 

5. Η Talky Tina από το επεισόδιο « Living Doll» της σειράς Η Ζώνη Του Λυκόφωτος

Και όμως, η πρώτη κούκλα δολοφόνος που εμφανίστηκε ποτέ ήταν η Talky Tina από το επεισόδιο «Living Doll» της σειράς Η Ζώνη Του Λυκόφωτος («Twilight Zone») του 1963.

Εμπνευσμένη από τις κούκλες Chatty Cathy της Mattel, η Talky Tina μιλούσε στα θύματά της λέγοντας «είμαι η Talky Tina και θα σε σκοτώσω».

Με πληροφορίες από Reuters, YouTube, LineUp