Ανανεωμένος χώρος και νέο μενού στο Big Mouth

Food and drink pairing φιλοσοφία στο all day στέκι του Χαλανδρίου

Σε έναν από τους αγαπημένους μας πεζόδρομους στο Χαλάνδρι, αυτόν της Γυφτοπούλου, και συγκεκριμένα στον αριθμό 8, εκεί που βρισκόταν το ιστορικό Blue Bar, συναντάμε από την περσινή παραμονή Πρωτοχρονιάς το Big Mouth.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης 

Ωστόσο εδώ και λίγο καιρό το all day στέκι ανανέωσε το εσωτερικό του, και όχι μόνο. Ήδη από την είσοδο οι αλλαγές στο design είναι ευδιάκριτες. To στίγμα του έχει δώσει ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης με καλλιτεχνικά σχέδια στο χώρο που θα σου τραβήξουν το βλέμμα. Με το που φτάσεις, πριν μπεις στο μαγαζί ένα πολύχρωμο σχέδιο στην πρόσοψη κεντρίζει την προσοχή, ενώ στον εσωτερικό χώρο θα δεις άλλα σε μαύρους και γκρι τόνους. Το ανανεωμένο εσωτερικό έχει αναλάβει η Nine Design, που όπου βάζει το «χέρι» της μόνο δημιουργικά projects «γεννιούνται». Μας άρεσε πολύ που το μπαρ απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο μέσα χώρος όπου κυριαρχεί το πράσινο και η tropical αισθητική, ιδανικός για φαγητό και cocktails με φίλους, μας τράβηξε απευθείας την προσοχή.

Περνώντας στο κομμάτι του φαγητού, συναντάμε ένα ενδιαφέρον νέο μενού που υπογράφει ο Γιάννης Αραπακόπουλος (τον βρίσκαμε στην κουζίνα του 48 urban garden ως sous-chef). Η κουζίνα του Big Mouth είναι comfort με έντονα street food στοιχεία και τα πιάτα του έχουν δημιουργηθεί για να μοιράζονται ιδανικά και με cocktails ή ποτά της αρεσκείας του καθενός. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο άνετα μπορείς να έρθεις με την παρέα σου να απολαύσεις ένα δείπνο με φίλους, άλλο τόσο εύκολα μπορείς να παραγγείλεις το πιάτο που θα σου κάνει κλικ και να το συνδυάσεις με ένα ποτό ή μια μπύρα στην μπάρα.

Για να περάσουμε στο… ψητό, ένα από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι το Whore Dog, ένα hot dog με αφράτο ψωμί, χωριάτικο λουκάνικο, coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή κέτσαπ και καυτερές πιπεριές jalapenos. Ο Στάθης Ψιλιάς που έχει δημιουργήσει την cocktail list, μας προτείνει να το απολαύσουμε συνοδευμένο με το Bustard, ένα cocktail με tequila reposado, μουστάρδα Dijon, μέλι, lime, πορτοκάλι και πιπέρι. Από τα burgers του μενού, δοκιμάσαμε το BBQ Pulled Pork το οποίο έδεσε άψογα με το Bloody Mary της cocktail list. Στο συγκεκριμένο cocktail το χειροποίητο σιρόπι τσίλι προσδίδει μια γεύση ακαταμάχητη. H πίτσα prosciutto ήρθε να συμπληρώσει τις top επιλογές μας από το μενού. Από τα επιδόρπια το New Orlean’s Brownie, με λαχταριστά κομματάκια brownie, καραμελωμένα φουντούκια και κρέμα σοκολάτας αρωματισμένη με Jack Daniel's Honey, αποτελεί αναμφίβολα must try.

Να πούμε εδώ πως υπάρχει και breakfast menu διαθέσιμο καθημερινά από τις 10.00 έως τις 16.00. Τα Sunny Side up eggs, δύο λαχταριστά αυγά μάτια με ψητό μπέικον και σάλτσα προβολόνε σερβιρισμένα πάνω σε φρυγανισμένες φέτες πολύσπορου ψωμιού, πρέπει να συμπεριληφθούν στην παραγγελία σας ιδίως αν είστε λάτρης του αυγού. Οι healthy επιλογές δεν λείπουν, με την τραγανή χειροποίητη μπάρα δημητριακών να είναι η αγαπημένη επιλογή των fit. Επίσης, ο καφές εδώ είναι Taf και κερδίζει και τους πλέον απαιτητικούς.

Στον πάνω όροφο του Big Mouth βρίσκεις το υπέροχο jazz bar που λειτουργεί από Πέμπτη έως Σάββατο, και που φιλοξενεί premium labels και ξαφνιάζει ευχάριστα όσους αγαπούν το ποτό γενικότερα, αλλά και το ουίσκι και το bourbon ειδικότερα.

Tip: Σε ένα μήνα περίπου θα ανοίξει και η όμορφη ταράτσα για να μας εντάξει σε summer mood.

Πληροφορίες

Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι

Τηλ. 21 0681 5505

https://www.facebook.com/pg/bigmouthbar/about/?ref=page_internal