Ταβερνάκια στη Θεσσαλονίκη να τα π(ι)είτε με τους φίλους

Οχτώ επιλογές για παρεΐστικες στιγμές με γευστικά μεζεδάκια και κρασί

Ουζάκι ή κρασάκι, νόστιμοι μεζέδες και καλή παρέα.

Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να περνάνε καλά και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα χνάρια τους και δεν θα χάσετε.

Διακρίναμε οχτώ παρεΐστικα ταβερνάκια- μεζεδοπωλεία στον αγαπημένο μας προορισμό για στιγμές με τους φίλους που σίγουρα θα θυμάστε για πάντα.

Ούζο στον Πίνακα

Μουσικό μεζεδοπωλείο στην πλατεία Άθωνος, πίσω από την πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο αποτελεί σταθερή επιλογή για τους μερακλήδες και καλοφαγάδες που επισκέπτονται την περιοχή.

Ιδανική επιλογή για μεγάλες ή μικρές παρέες, που κατακλύζουν τον πεζόδρομο και απολαμβάνουν ούζο, γευστική ποικιλία μεζέδων και ζωντανή ελληνική μουσική.

Δοκιμάστε ποικιλία κρεατικών με μπριζολίδια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, κοτομπουκιές με σος, φρέσκια σαλάτα "ανακατωσάρια" και συνοδεύστε την παραγγελία σας με χύμα κρασί ή ούζο. Στο τέλος προσφέρεται επιδόρπιο για τον πιο γλυκό επίλογο της βραδιάς σας.

Πληροφορίες
Πλατεία Άθωνος, τηλ. 2310 280076, fb page: Ouzo ston Pinaka

Το Βιδάνιο

Εμπνευμένο από παραδοσιακό καφενέ- τσιπουράδικο των Γρεβενών, το Βιδάνιο, αποτελεί μια νέα πρόταση στη πόλη για καφέ, τσίπουρο και ωραίες γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Για την ακρίβεια εδώ μπορείτε να έρθετε από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε εκλεκτό αρωματικό καφέ, ενώ από το μεσημέρι και μετά η κουζίνα του αποτελεί κίνητρο να το επισκέπτεστε συχνά.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από μικροπαραγωγούς διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα, ενδεικτικά από Γρεβενά, Κομοτηνή, Κοζάνη και Κρήτη.

Ο καβουρμάς του από την Κομοτηνή, ο μπάτζος Γρεβενών ή Κοζάνης και το τσίπουρο του ιδιοκτήτη από τα Γρεβενά είναι η must τριλογία σας.

Προσθέστε τον περιζήτητο ντάκο και τα μανιτάρια σωτέ του καταλόγου που λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές και έχετε ήδη τα βασικά για να περάσετε φίνα.

Εκτός από τσίπουρο η κάβα περιλαμβάνει ελληνικά αποστάγματα και μπύρα για να συνοδεύσετε ιδανικά τα πιάτα και τους μεζέδες που θα επιλέξετε. Οι μουσικές του είναι ψαγμένες και αποποιούνται οτιδήποτε mainstream.

Πληροφορίες
Ολυμπιάδος 50, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 232370, fb page: Το βιδάνιο

Λόλα

Με περισσότερα από 20 έτη λειτουργίας, το ουζερί Λόλα, έχει κατορθώσει να φέρνει όλους όσους εκτιμούν το καλό φαγητό, απέναντι από την Καμάρα.

Θα το αγαπήσετε για το ποιοτικό του φαγητό, τις φιλικές τιμές και την ζεστή ατμόσφαιρα παρέας.

Φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ζουμερά κρεατικά, παραδοσιακοί μεζέδες αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα, μαγειρεύονται στην κουζίνα από τη Λόλα και σερβίρονται από τον Αντώνη συνθέτοντας μια γευστική εμπειρία που καταλήγει εθιστική.

Για όσους δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν, υπάρχει και η οικονομική αλλά χορταστική εκδοχή της μισής μερίδας ώστε να τα δοκιμάσετε όλα.

Πληροφορίες
Αγαπηνού 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 276201

Negroponte

Το Negroponte είναι ένα παραδοσιακό οινομαγειρείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα παλιότερα κτήρια (χτισμένο το 1888) στα Λαδάδικα, με χαλαρή διάθεση και παρεΐστικο κλίμα, που θα αποτελέσει σίγουρα αγαπημένο σας στέκι.

Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με λιτά και απέριττα πιάτα που δεν τους λείπει η γεύση. Από τις προτάσεις του καταλόγου δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια και την τηγανιά, συνοδεία δροσερού γιαουρτιού, τα οποία αποτελούν και τα best sellers.

Από την κάβα επιλέξτε το χύμα βιολογικό κρασί ή την εξαιρετική ρακή του.

Πληροφορίες

Αιγύπτου 24, Λαδάδικα, τηλ. 2310 523571

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com