Troufa, μια γαλλικού τύπου patisserie στη Δροσιά

Ένα ταξίδι σε όλες τις αισθήσεις ξεκινά μόλις περάσετε την πόρτα της

Γαλλική γαστρονομική αρετή συνδυασμένη με τα πιο αγνά υλικά, δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλά αυθεντικά, αλλά και υγιεινά και ζωντανά σε γεύση.

Ο λόγος για την Troufa, λοιπόν, στη Δροσιά, όπου όλες οι αισθήσεις σας θα ξυπνήσουν αμέσως με έναν τρόπο μαγικό! Μόλις περάσετε την πόρτα της μυρίζετε φρέσκα γλυκά που δημιουργούν μια ζεστή νοσταλγία, φέρνοντας στο νου εικόνες από την παιδική ηλικία, βλέπετε χρώματα που διεγείρουν την φαντασία και ξυπνούν την επιθυμία της ανακάλυψης, ενώ η περιέργεια σας κυριεύει όσο ακούγονται ήχοι που συσχετίζονται με την χαλάρωση –καφές να κόβεται, ατμός να βγαίνει από μηχανή espresso, απαλή μουσική.

Η πιο άμεση αίσθηση, ωστόσο, μένει τελευταία, και αυτή δεν είναι άλλη από τη γεύση. Στην Troufa φουρνίζουν το ψωμί κάθε 2-3 ώρες και όχι μόνο τα χαράματα, εξασφαλίζοντας έτσι την φρεσκάδα τον προϊόντων, που τις περισσότερες φορές είναι ακόμα ζεστά όταν τα πιάνετε από το ράφι. Εδώ, θα βρείτε τα πάντα από παραδοσιακό άρτο μέχρι δυσεύρετες ποικιλίες, πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, προϊόντα χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη, φρέσκα σάντουιτς, petites feuilles, quiches, croque- monsieur, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πίτες.

Η πραγματική υπογραφή και οι ρίζες της Troufa, ωστόσο, εντοπίζεται στη ζαχαροπλαστική. Η patisserie φημίζεται, λοιπόν, τόσο για τα κλασικά γλυκά όπως τα εκλέρ, τάρτες, προφιτερόλ, τούρτες Giandujia, όσο και για τις καινοτόμες συνταγές, όπως η τούρτα exotic με σαμπαγιόν βανίλια και φρούτα του δάσους και όλα αυτά φτιαγμένα σε μια ισορροπία γεύσης και σύστασης. Σημειώστε, μάλιστα, ότι οι διεθνώς βραβευμένοι chef patissier του ζαχαροπλαστείου δημιουργούν οπτικά αριστουργήματα που προϊδεάζουν τη γευστική εμπειρία που ακολουθεί.

Το εντυπωσιακό στην Troufa είναι ότι κάθε μέρα επανεφευρίσκουν τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζουν και συνδυάζουν τη σοκολάτα με άλλες γεύσεις, ενώ όσον αφορά στις πρώτες ύλες, αυτές είναι οι πιο αγνές και φρέσκες που υπάρχουν στην αγορά, με τις σοκολάτες να είναι τόσο φρέσκες, που δεν αντέχουν πολύ καιρό στο ράφι, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή τους είναι σχεδόν επί 24ωρης βάσης.

Αναμείξτε, λοιπόν, τα αρώματα ενός παραδοσιακού γαλλικού φούρνου, τη βαβούρα και τη ζωντάνια ενός ιταλικού Espresso bar, και το ύφος ενός cafe στο Manhattan, και θα έχετε την αυθεντική εμπειρία της Troufa.

Tip: Η Troufa παρέχει, πλέον, και μια πλούσια γκάμα προϊόντων, από βουτήματα, προϊόντα patisserie, σοκολάτες και μπάρες δημητριακών, χωρίς ζάχαρη.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 06.30-23.00

Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά

Τηλ. 210 8000950

www.troufadaily.gr

Fb page: Troufa Bread & Chocolate

Instagram: troufa_bread_and_chocolate

Twitter: Troufadaily