Πιπεριά, για θαλασσινούς μεζέδες και μεσογειακές γεύσεις στο Νέο Ψυχικό

Δοκιμάστε δημιουργικές προτάσεις με πινελιές από την Άπω Ανατολή

Σε κοντινή απόσταση από την πλατεία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, η Πιπεριά αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους της περιοχής από το 2001 όποτε και πρωτολειτούργησε.

"Ώριμη" πλέον υποδέχεται τους θαμώνες της, και όχι μόνο, στον μοντέρνο χώρο, για να σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του σεφ που προσανατολίζονται σε θαλασσινούς μεζέδες, πιάτα που μυρίζουν το ιώδιο του Αιγαίου και εμπνευσμένες δημιουργίες με μεσογειακό "ταμπεραμέντο" και πινελιές από την Άπω Ανατολή.

Οι ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με την τακτική ανανέωση των πιάτων και τη διαρκή αναζήτηση νέων τεχνικών, "παντρεμένων" ιδανικά με τη σταθερότητα κατά την εκτέλεση των συνταγών, αποτελούν τα βασικότερα συστατικά του εστιατορίου, που θα σας κάνουν να λατρέψετε την ψαροφαγία, με τον τρόπο που μόνο η Πιπεριά γνωρίζει.

Από τις προτάσεις του καταλόγου σίγουρα θα ξεχωρίσετε τη ναυαρχίδα του που δεν είναι άλλη από το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο, καθώς και τις εμπνευσμένες δημιουργίες με το ιδιαίτερο τουίστ όπως τατάκι φρέσκου σολομού, με σόγια σoς και κρέμα ουασάμπι, φρέσκα μύδια με τζίντζερ, σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας και τσίλι, σαλάτα με λόλες, βαλεριάνα, σταφύλια, λούζα Τήνου και κατσικίσιο τυρί, φρέσκα ψαράκια ημέρας στο τηγάνι ή τη σχάρα (γαύρος, σαρδέλες, μπαρμπούνια κ.α.) καθώς και φάβα Φενεού με απάκι και τρουφόμελο.

Συνοδέψτε με κάποια ετικέτα από την μικρή, ωστόσο, ενημερωμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Δοκιμάστε το αξιοπρεπέστατο χύμα λευκό (house wine) sauvignon blanc και το ερυθρό merlot.

Tip: Όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμα προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στην πανέμορφη, καταπράσινη αυλή του εστιατορίου.

Info

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 14.00-00.00, Σάββατο: 13.00-00.00, Κυριακή: 13.00-18.00

Τιμές: Από 22 ευρώ/άτομο (με ποτό)

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό

Τηλ. 210 6729114

www.piperia.com.gr

Fb page: Εστιατόριο Πιπεριά

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"