Δέκα υπέροχα μέρη για φαγητό στον Πειραιά

Επιλέγουμε εστιατόρια και ταβέρνες που διακρίνονται για την ποιότητά τους και ξεχωρίζουν σταθερά

Όσο ο καιρός ανοίγει έχουμε (όσοι είμαστε βόρεια) περισσότερους λόγους να «κατηφορίζουμε» προς το αγαπημένο μας λιμάνι, τον Πειραιά, κι όσοι πάλι είναι κοντά του να τον επισκέπτονται συχνότερα.

Επιλέξαμε δέκα διαφορετικά μεταξύ τους -ως προς το χαρακτήρα και το τί εκπροσωπούν- στέκια για φαγητό που σε κερδίζουν.

Σεργιανίσαμε στο πληθωρικό κέντρο, το καρτποσταλικό Μικρολίμανο, την Τρούμπα που ακούγεται όλο και περισσότερο, φτάσαμε στην αρχοντική Καστέλλα, δοκιμάζοντας καινούρια αλλά και παλιά αγαπημένα μας στέκια. Από ένα θρυλικό καφενείο – τσιπουράδικο έως ένα βραβευμένο με Michelin εστιατόριο, από φημισμένες ψαροταβέρνες έως υπέροχη πολίτικη κουζίνα με θέα θάλασσα. 

Ό,τι κι αν τραβάει η όρεξή σας λοιπόν, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σας καλεί στα καλύτερά της. Με ήλιο και θάλασσα άλλωστε, όλα γίνονται ομορφότερα.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

  • Rouan Thai

Ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο - λατρεία που ξεχειλίζει απλότητα και μυεί στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας. Το Rouan Thai έχει κατορθώσει να γίνει αγαπημένο κάθε λάτρη των thai γεύσεων, ενώ η φιλική του ατμόσφαιρα κάνει όποιον κάτσει στα τραπέζια του να γλυκάνει από το πρώτο λεπτό. Με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο η Ταϊλανδή ιδιοκτήτρια και σεφ Marina Noi και η κόρη της σας προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Τα πιάτα της παραδοσιακής ταϊλανδέζικης κουζίνας που παρασκευάζονται με υλικά άριστης ποιότητας σε συνδυασμό με το ευγενικό service και το εξυπηρετικό προσωπικό θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Από τις σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν το κοτόπουλο με κόκκινο κάρι, η ταϊλανδέζικη σαλάτα, το τηγανητό μοσχάρι με κόκκινο κάρι και η σούπα τομ γιαμ με γαρίδες.

Μάθε περισσότερα για το Rouan Thai

  • Βαρούλκο seaside

Το φημισμένο εστιατόριο, μετακόμισε από τον Κεραμεικό και επέστρεψε στα «πάτρια» μιας και το 1987 ξεκίνησε να γράφει την γευστική του εμπειρία από τον Πειραιά. Πλέον το συναντάμε σε μια ονειρεμένη τοποθεσία, στο Μικρολίμανο, όπου ο διάσημος chef του Λευτέρης Λαζάρου συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει όσο κανείς. Η κουζίνα αναδεικνύει την θαλασσοφαγία υψηλού επιπέδου, με το μεσημέρι εδώ να θέλει ένα μενού με πιο απλά πιάτα. Τα επιδόρπια επιμελείται ο κορυφαίος chef patissier Δημήτρης Χρονόπουλος.

Μάθε περισσότερα για το Βαρούλκο seaside

  • Ειδικόν

Η μοναδική αυθεντική μπακαλοταβέρνα που έχει απομείνει στον Πειραιά ακούει στο όνομα Το Ειδικόν και βρίσκεται πίσω από τα καπνεργοστάσια στο λιμάνι, στα σύνορα του Πειραιά με τα Ταμπούρια. Αγαπημένο στέκι των Καζαντζίδη, Παπαϊωάννου και Τσιτσάνη, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για διάσημους και μη της πόλης, οι οποίοι δείχνουν λατρεία στην αυθεντική ελληνική γειτονιά και τις απλές σπιτικές γεύσεις. Το Ειδικόν πρωτολειτούργησε το 1920 ως μπακάλικο –όπως είναι εμφανές από τη διακόσμηση του χώρου– και το 1980 μετατράπηκε σε ταβερνείο με την κυρία Βούλα στην κουζίνα και τον κύριο Απόστολο στο τιμόνι.

Μάθε περισσότερα για το Ειδικόν

  • Βόσπορος

Απολαύστε γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής αλλά και της πολίτικης κουζίνας σε ένα χώρο δίπλα στη θάλασσα, στο Μικρολίμανο. Ο Βόσπορος, εδώ και 11 χρόνια, έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό που τον επισκέπτεται για το υπέροχο location και το εξαιρετικό φαγητό του. Ο σεφ Γιώργος Εριτσίδης έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να βάζει σε πειρασμό τον ουρανίσκο σας, ενώ πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το Άδανα κεμπάπ και το συγκλονιστικό γλυκό μπουγάτσα (δικής τους παραγωγής) με παγωτό καϊμάκι.

Μάθε περισσότερα για τo Βόσπορο

 - Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.greekguide.com