Τα οφέλη από την μέθοδο Pilates

Το Clinical Pilates είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά συστήματα άσκησης στον κόσμο και αυτό γιατί επικεντρώνεται στην κεντρική και σφαιρική σταθεροποίηση ολόκληρου του σώματος.

Η μέθοδος Pilates εστιάζει στο κέντρο, τον έλεγχο, την αναπνοή, την ακρίβεια, την συγκέντρωση, την ευθυγράμμιση, την αντοχή αλλά και τη ροή στην κίνηση. Βασική αρχή της συγκεκριμένης εναλλακτικής μεθόδου εκγύμννασης, είναι η σημασία στην ποιότητα και όχι την ποσότητα. Το ζητούμενο, δεν είναι οι πολλές επανάληψεις σε κάθε άσκηση ούτε η καταπόνηση του σώματος με υπερβολικά βάρη. Σκοπός είναι να γίνονται οι ασκήσεις σωστά και πλήρως, σε μικρό χρονικό διάστημα και με απόλυτη ακρίβεια.

Οι ασκήσεις Pilates, επικεντρώνονται στον έλεγχο του σώματος και κατ’ επέκταση και της ψυχής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πέρα από τα θεαματικά αποτελέσματα που φαίνονται σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα στο σώμα, τα άτομα που έχουν εντάξει το Pilates στη ζωή τους, ανακτούν την ψυχική τους ηρεμία και μαθαίνουν να χειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία.

Η μέθοδος Pilates εφαρμόζεται σε ειδικό κρεβάτι Reformer ή στο στρώμα. Ο εξοπλισμός αποτελείται από ελατήρια για αντίσταση, τροχαλίες, ιμάντες, λάστιχα, κυκλικό λάστιχο και μπάλα Pilates.

Ιδού κάποια από τα οφέλη!

- Αυξάνει τη δύναμη του σώματος.

- Βελτιώνει την ελαστικότητα και τον συγχρονισμό.

- Αυξάνει την αντοχή.

- Αυξάνει την ενέργεια.

- Μειώνει το στρες.

- Καταπολεμά την κατάθλιψη.

- Βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

- Βελτιώνει τη στάση του σώματος.

- Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.

- Δημιουργεί λεπτότερα, μακρύτερα και γραμμωμένα άκρα.

- Διδάσκει τη σωστή αναπνοή στην άσκηση και την κατανοήση των λανθασμενων κινήσεων.

- Λειτουργεί ευεργετικά σε πνέυμα και σώμα.

Η μέθοδος πιλάτες αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους ακόμα και για πιο ηλικιωμένους ανθρώπους ή για γυναίκες σε εγκυμοσύνη.