Έκθεση “Με Μέταλλο και Σμάλτα” της Τζίνας Νάτση-Τζήκα

Μικροτεχνία «με μέταλλο και σμάλτα» δημιουργεί η Τζίνα Νάτση-Τζήκα και η τελευταία της δουλειά παρουσιάζεται στην αίθουσα Τέχνης «Ιανός» στο Golden Hall, στο Μαρούσι. Πρόκειται για δημιουργίες μικρών έργων τέχνης επιτοίχιων και κοσμημάτων.

Όπως δηλώνει η ίδια, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έμπνευσή της είναι η καθημερινότητα. Και κυρίως η θάλασσα, αφού αυτή την εικόνα αντικρύζει καθημερινά η δημιουργός, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί φάροι, χαρταετοί, παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δημιουργώντας εικόνες οικείες και νοσταλγικές μέσα από χρωματισμούς κυρίως του μπλε. Τα έργα της συνδυάζουν τεχνικές γραφικών τεχνών και αργυροχρυσοχοΐας.

Η Τζίνα Νάτση-Τζήκα ασχολήθηκε αρχικά με τον χώρο των περιοδικών εκδόσεων και εντύπων και για ένα μεγάλο διάστημα οργάνωσε ατελιέ γραφικών τεχνών. Με τη μικροχειροτεχνία και τη ζωγραφική, ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία και τα τελευταία χρόνια με τον σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Οι επιτοίχιες δημιουργίες της, αποτελούν τη συνέχεια αυτών των κοσμημάτων. «Ηθελα να τα βλέπω στον τοίχο σαν στολίδια» λέει χαρακτηριστικά.

Η κ. Νάτση -Τζήκα, η οποία δουλεύει κυρίως με ασήμι, ημιπολύτιμους λίθους, σμάλτα και ανακυκλώσιμα υλικά έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις στην 22η και 23η KOSMIMA, ενώ έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, διδάσκει τεχνικές αργυροχοΐας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Η αθηναϊκή της έκθεση «Με Μέταλλο και Σμάλτα» θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου.