Δέκα wine bar του κέντρου στην ατζέντα των αγαπημένων μας

Το κρασί είναι ιδανικό όλες τις εποχές του χρόνου, όμως τώρα που η θερμοκρασία πέφτει,  κάνει ισχυρότερη την «παρουσία» του στις εξόδους μας. Cozy μέρη, ζεστή ατμόσφαιρα, σπάνιες ή μη ετικέτες που μας μυούν στον… οινόκοσμο και δημιουργικά συνοδευτικά πιάτα συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τα βράδια μας και όχι μόνο.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Επιλέξαμε αγαπημένα και αξιόλογα wine bars στο κέντρο της Αθήνας, διαφορετικά μεταξύ τους με το καθένα να δίνει το στίγμα του στον κόσμο του κρασιού και τον δικό μας.

Τα new entries

BoBo – Boheme Bourgeois

Μποέμ… άφιξη στο Κουκάκι (πολύ κοντά στη στάση μετρό Συγγρού- Φιξ), δημιούργημα τεσσάρων φίλων –των Βασίλη, Χρήστο, Παναγιώτη και Θεοδόση- που έχουν ένα κοινό στοιχείο: την αγάπη τους για το καλό κρασί. Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960, έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με περισσότερες από 80 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με 20 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Γευστικές προτάσεις αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες.  Επιπλέον, διαθέτει 8 cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.

Info
Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ. 210 9244244

Δες γιατί θα γίνει το στέκι σου εδώ.

Sideways

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ο Sideways wine bar, εδώ και κάποιους μήνες  προστέθηκε στον «οινικό» χάρτη της Αθήνας. Η wine list αποτελείται από περίπου 80 ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα (35 λευκά, 35 κόκκινα, 10 ροζέ), 14 από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι, με value for money φιλοσοφία.  Τα αλλαντικά και τα τυριά προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας μας, και κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι εναλλαγές τους πραγματοποιούνται σε συχνά διαστήματα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους πειραματίζονται γευστικά έτσι ώστε να σας προσφέρουν τόσο ποικίλες, όσο και εκλεκτές γεύσεις. Στις επιλογές των συνοδευτικών, εκτός από τα πλατό, συμπεριλαμβάνονται μπρουσκέτες και σάντουιτς.  Ο χώρος είναι απλός και φιλικός, ενώ η τιμές του ιδιαίτερα καλές.

Info

Υπερείδου 1, τηλ. 210 3249100

Περισσότερες πληροφορίες για το Sideways εδώ.