“Στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ δεν αποφασίζουμε κάτι στην πλάκα”

“Στην εκλογή αρχηγού δεν αποφασίζουμε για κάτι στην πλάκα”, δήλωσε μιλώντας στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9” ο συντονιστής κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ επικαλούμενος την ευθύνη των επαφών που είχε ως συντονιστής κυβερνητικού έργου με τον τότε επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, Xορστ Ράιχενμπαχ, εξέφρασε την άποψη ότι “η επικινδυνότης της εξόδου τη χώρας από το ευρωσύστημα είναι δεδομένη”.

“Η πιθανότης να καταρρεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα μέσα στο 2016, υπό το βάρος της αδυναμίας υλοποιήσεως του μνημονίου, είναι πολύ μεγάλη, είναι πολύ πιθανό να είναι η ΝΔ κυβέρνηση, με κάποια μορφή, είτε μετά από εκλογές, είτε μέσω της σημερινής Βουλής”, είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Αναφερόμενος στη σύγκρουση του κ. Σαμαρά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποψηφιότητα που στήριξε η ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είπε ότι “το θέμα που είχε δημιουργηθεί ήταν τοπικό, ενώ η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι μια πανελλήνια υποψηφιότητα”, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η ΝΔ μπορεί να έχει αρχηγό που δεν είναι βουλευτής, απάντησε ότι "δεν είναι απλό".

“Είναι υπερβολικό το συμπέρασμα ότι όσοι στήριξαν τον κ. Σαμαρά τότε ή αργότερα, έχουν πρόβλημα με τον Απόστολο και δεν ευσταθεί”, είπε, ενώ απέδωσε τις εντυπώσεις που καταγράφονται στα μέσα ενημέρωσης ότι οι πρώην πρωθυπουργοί αναμειγνύονται στη διαδικασία εκλογής, σε “παλαιά κομματικά στελέχη, που θέλουν να μείνουν στη δημοσιότητα”, διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο κ. Σαμαράς είχε εσωκομματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

“Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στην ηγεσία της ΝΔ, το γνωστό θέμα με την κυρία Μπακογιάννη ήταν τόσο περιορισμένης εμβέλειας, που δεν δυσχέρανε τις κινήσεις οιουδήποτε”, είπε, εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι “όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, είναι προσωποπαγή και στερούνται του πολιτικού και οργανωτικού βάθους” και σημειώνοντας ότι “κάθε κόμμα που προχωρά μπροστά, πρέπει να κάνει αυτοκριτική”.