Ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος με το “Ποτάμι”

"Ο Σταύρος μάς έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ"

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Τριάντη

Πως θα σας φαινόταν εάν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε ως υποψήφιος στις εκλογές με το Ποτάμι; Και όμως. Ο 29χρονος Αλέξανδρος Τσίπρας είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Αιτωλοακαρνανία με το "Ποτάμι. Αγρότης στο επάγγελμα με σπουδές πάνω στη Γεωπονική, ο 29χρονος υποψήφιος βουλευτής δεν έχει καμία σχέση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε συγγενική, αλλά ούτε ιδεολογική ή πολιτική.

"Είναι απλή συνωνυμία", λέει ο ίδιος στο news.gr, "Εγώ ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσίπρας και έχω καταγωγή από το Μεσολόγγι", συμπληρώνει. Ο ίδιος εξηγεί στο news.gr, τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική όπως επίσης και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ενταχθεί στο "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη. Λόγοι που δεν έχουν να κάνουν με αναζήτηση πολιτικής στέγης ή καριέρας στην πολιτική, αλλά έχουν να κάνουν με βαθύτερα πολιτικά και ιδεολογικά αίτια.

"Αποφάσισα να ενταχθώ στο Ποτάμι όχι γιατί έψαχνα πολιτική στέγη αλλά γιατί βρήκα ανθρώπους, λογικές και βήμα που ταιριάζουν", εξηγεί στο news.gr. Έχοντας αποφοιτήσει από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης αλλά και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και όντας ο ίδιος αγρότης διαθέτει μία διαφορετική αντίληψη για το αγροτικό επάγγελμα. Μία αντίληψη που ξεφεύγει κατά πολύ από το ξεπερασμένο αγροτικό μοντέλο των περασμένων δεκαετιών.

"Καταλαβαίνω τον έλληνα αγρότη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τον καταλαβαίνω από δύο πλευρές, καθώς εκτός από αγρότης είμαι και Γεωπόνος. Μέχρι στιγμής στον αγροτικό τομέα υπήρχαν κάποιες αποσπασματικές ενέργειες χωρίς σχέδιο υλοποιήσιμο και ρεαλιστικούς στόχους. Σκοπός είναι από δω και πέρα να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ούτως ώστε η χώρα να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής", τονίζει στο news.gr.

"O Σταύρος μάς έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ"

Ο 29ρονος υποψήφιος αναφέρεται και στον επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρο Θεοδωράκη. Δείχνει να τόν πιστεύει και να συμμερίζεται το κάτι διαφορετικό που όπως εκτιμά φέρνει στην πολιτική σκηνή, σε σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα. 

"Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος που μα έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ. Είναι από τους ανθρώπους που περιμένουμε ότι θα κάνουμε κάτι μαζί. Η Ελλάδα χρειαζόταν έναν άνθρωπο για να φέρει κάτι καινούργιο στην πολιτική σκηνή, αλλά να μην προέρχεται από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ο Σταύρος είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, προβεβλημένος και γνωστός στο ευρύ κοινό που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Τι λέει για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο υποψήφιος βουλευτής του "Ποταμιού" αναφέρεται όμως και στον συνονόματό του Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. "Ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος. Ανήκουμε στην γενιά που αν και έχει πολύ περισσότερα προσόντα από τις προηγούμενες εντούτοις θα ζήσουμε με λιγότερα από ότι οι προηγούμενες. Είναι ένας νέος άνθρωπος που θα πρέπει όμως να ξεφύγει από το κομματικό γράμμα".