Βαρουφάκης: Πιο σημαντική η κόρη μου από την ψηφοφορία

Η επιστροφή της κόρης του από την Αυστραλία όπου σπουδάζει είναι ο “οικογενειακός λόγος” που επικαλέστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δικαιολογώντας την απουσία του απόψε από την ψηφοφορία στη Βουλή. 

Λίγες ώρες μετά τα σχετικά Tweet στον λογαριασμό του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εντοπίστηκε από τον φακό σε πλοίο της γραμμής για Αίγινα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Μόλις ο κύριος Βαρουφάκης ενημερώθηκε ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και το θέμα πήρε διαστάσεις, έγραψε στο Τουίτερ του:"Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει".

Νωρίς το απόγευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε - πάλι μέσω Τουίτερ -  ότι δεν θα βρεθεί στη Βουλή για οικογενειακούς λόγους και έστειλε την ψήφο του με επιστολή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό - δηλαδή η ψήφος του κυρίου Βαρουφάκη δεν θα καταμετρηθεί.