Τσίπρας για ΕΣΡ και κανάλια: Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι

"Έχουμε μπροστά μας τρεις κρίσιμους μήνες αλλά έχουμε και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια"

"Το Συνέδριο του ΣΥΡΙZΑ έγινε ένας τόπος γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού αλλά αυτή την ώρα έχουμε μία επιλογή: Να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης" δήλωσε στην ομιλία του στο κλείσιμο της τρίτης ημέρας των Εργασιών του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός. 

"Έχουμε μπροστά μας τρεις κρίσιμους μήνες. Έχουμε σήμερα όλα τα μέτωπα ανοιχτά όχι από λάθος ή από αμέλεια αλλά από πολιτική επιλογή, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είχαν στήσει "μία φάμπρικα διαπλοκής, με θαλασσοδάνεια και Siemens". 

Ο πρωθυπουργός αναθέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το ΕΣΡ και τον πόλεμο κυβέρνησης – ΝΔ για την τροπολογία Παππά για τα κανάλια, δίνοντας το μήνυμα ότι "στο εξής ολιγάρχες και καναλάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και κανένα χατήρι".

"Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και χτυπημάτων κάτω από την μέση, μας πεισμώνουν. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω", είπε ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και φράση του Ηλία Ηλιού ότι "θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα".

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές πιέσεις αλλά και οι πιέσεις της οικονομικής ελίτ προς τους δικαστές πρέπει να τελειώνουν εδώ. Οι δικαστές πρέπει να αφεθούν να κάνουν την δουλειά τους.

"Να ξέρουν όσοι το επιχειρήσουν ότι ούτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή" συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας. 

Επίσης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσουν θετικά στην προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

"Αν ακόμα και τώρα στην ύστατη αυτή προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να ξαναμπλοκάρει το ΕΣΡ αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οτι η δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον στόχο της κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των εταίρων καθώς το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι μόνο ελληνικό άλλά παγκόσμιο.

"Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  Όπως τηρούμε τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από θεσμούς και εταίρους. Οι ολιγωρίες δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.