Bild: Η Μέρκελ θα θυσιάσει τον ίδιο το Σόιμπλε για χάρη της Ελλάδας!

Στη διάσταση απόψεων για την ελληνική διάσωση μεταξύ της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εστιάζει η γερμανική ταμπλόιντ Bild, διατυπώνοντας το ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε η διαφωνία για την Ελλάδα να οδηγήσει στην απώλεια του σημαντικότερου υπουργού της Μέρκελ από την κυβέρνηση του Βερολίνου. 
 
«Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild, τονίζοντας ότι «οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί ερίζουν για τα νέα δισεκατομμύρια που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Κανείς ωστόσο δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας».  
 
Επιπλέον, η Bild σημειώνει ότι ο Σόιμπλε λέει... γενικά «όχι» σε όλους. Στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στον Αλέξη Τσίπρα και τους έλληνες της διαπραγματευτικής ομάδας.
 
Η γερμανική εφημερίδα, η οποία σε χθεσινό της ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Μέρκελ προτίθεται να σώσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος, επαναλαμβάνει ότι για τη γερμανίδα Καγκελάριο, η ελληνική διάσωση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.