Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να εξισωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή

Νεοναζιστικό μόρφωμα που δεν μπορεί να εξισωθεί με οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

“Η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή”, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, που έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου.

Υπενθυμίζεται ότι με τις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη διαφώνησε ανοιχτά χθες Πέμπτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας, ωστόσο “σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους τρεις κεντρικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι “η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο δεν είναι μόνο η κινητικότητα”.