Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Σκέψεις οπισθοχώρησης υπάρχουν στο κυβερνητικό επιτελείο, υπό την απειλή καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς δεν αποκλείεται να αποσυρθούν μία σειρά διατάξεων και τροπολογιών, οι οποίες έχουν προκαλέσει την αντίδραση αρκετών κοινωνικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ την Τρίτη ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την σχετική ψηφοφορία.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα για την δόση, μεταξύ των οποίων ο νέος φορολογικός κώδικας και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Όπως έγινε γνωστό χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα, κατά την αυριανή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα αποσυρθεί η διάταξη που προσφέρει ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπό αυτό τον όρο άλλωστε υπερψήφισε το σχετικό άρθρο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Επίσης αποσύρεται και η τροπολογία, με την οποία προσφερόταν το προεδρικό αεροσκάφος και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μετακινήσεις του.Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει.