Κον-Μπεντίτ: Αυταρχική κίνηση το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ δεν είναι δημοκρατική, αλλά αυταρχική, υποστήριξε ο Γάλλος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την συμπρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, και τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο.
Ο Κον-Μπεντίτ κάλεσε όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους να συναντήσουν τους Ευρωπαίους Πράσινους και τις δημιουργικές κοινωνικές και οικολογικές δυνάμεις σε μια ορμητική πορεία, ριζοσπαστική και υπεύθυνη, “για να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη”, αλλά και την πολιτική. Υπογράμμισε ότι έχουμε ανάγκη από ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα, αποφασισμένο να καταπολεμήσει τις δυσλειτουργίες που οδήγησαν τις κοινωνίες μας και την Ευρωπαϊκή Ιδέα στο χείλος της αβύσσου.

Αναφερόμενος στην κρίση, τόνισε ότι πρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, να σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και να αρχίσουμε όλοι μαζί να συζητάμε για λύσεις και προτάσεις. “Οι κυβερνώντες σε Ελλάδα και Ευρώπη συχνά μιλούν για μονόδρομους. Όμως στην πολιτική, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Διαφορετικά δεν υπάρχει δημοκρατία”, τόνισε.

Σχετικά με την κρίση της ΕΡΤ τόνισε ότι θα είναι σοκαριστικό αν η Ευρώπη αποδεχτεί αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ρεμπέκα Χαρμς, από την πλευρά της, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς δημόσια τηλεόραση και δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χρυσόγελος υπογράμμισε ότι υπάρχει εναλλακτικός τρίτος δρόμος, σημειώνοντας ότι το υπάρχον μοντέλο δεν ήταν βιώσιμο. Με αφορμή την κρίση στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “θέλουμε μια ανοιχτή ΕΡΤ όχι για να γυρίσουμε πίσω, αλλά για να αποκτήσουμε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση”.