Τσίπρας: Μένετε στην ιστορία για το μαύρο–Στουρνάρας: Βάζω την ΕΡΤ στο συνεργείο

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Αν και η ερώτηση του κ. Τσίπρα ήταν για το λάθος του ΔΝΤ η συζήτηση περιορίστηκε στην ΕΡΤ.

"Καταφέρατε να την παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που προσβάλουν τη χώρα διεθνώς" τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό και τη δημοκρατία".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για το "μαύρο" που έριξε στην ΕΡΤ, ενώ κατήγγειλε ότι αποκλείουν τον 902 που αναμεταδίδει το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά μπαίνει στο συνεργείο για να βγει "καθαρή".

"Εσεις λέγατε είναι όργανο μνημονιακής προπαγάνδας. Αυτά είναι κροκοδείλια δάκρυα κ. Τσίπρα" είπε ο υπουργός οικονομικών και επανέλαβε ότι θα γίνει άμεσα η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Σημείωσε ότι όλοι όσοι απολυθούν θα πάρουν αποζημίωση. Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί κάποιος να εκπέμπει σήμα χωρίς άδεια". Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι "εσείς βάζατε δημοσιογράφους της αρεσκείας σας στην ΕΡΤ και δεν πατούσαν ποτέ εκεί".

"Μαθαίνω ότι διακινείτε λίστες, θέλετε να προσλάβετε ορισμένους για άμεση επανεκκίνηση παρανόμως ενός σήματος της ΕΡΤ. Τι είστε;; Που είναι η αξιοκρατία" τόνισε.

Μάλιστα ζήτησε από τον κυερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου "να μας πει πως διορίστηκε στην ΕΡΤ", ενώ πρόσθεσε ότι: "Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".