Κουικ: Βενιζέλος όπως… “Μπακαλόγατος” !

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με το χαρακτήρα του Ζήκου του “Μπακαλόγατου”, που ενσάρκωσε στον κινηματογράφο ο Κώστας Χατζηχρήστος.

“Πίστεψα ότι θα άκουγα κάτι το ουσιαστικό για τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι Αντώνη Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ΕΡΤ”, επεσήμανε ο Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου νωρίτερα στην Ολομέλεια, σχολιάζοντας ωστόσο ότι “είπε, πράγματι, βαριές κουβέντες απευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μέχρι εκεί”.

“Μου θύμισε τον Κώστα Χατζηχρήστο στην ταινία 'Ζήκος ο Μπακαλόγατος', ο οποίος στην πιο χαρακτηριστική σκηνή έλεγε 'βαστάτε με μην τον βαρέσω'”, πρόσθεσε με αρκετή δόση ειρωνείας.

Ο κ. Κουίκ αναγνώρισε πάντως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είχε απόλυτο δίκιο στη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέβασε και τους διακόπτες του καναλιού της Βουλής λόγω της τεχνικής εξάρτησης που έχει το κανάλι με την ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως “η φωνή του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να φιμώνεται από κανέναν”.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε ακόμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τον οποίο ανέφερε ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις αθρόες υπογραφές Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.