Στρατούλης: Όχι στην άμεση διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ

Να αποφύγει οποιαδήποτε πολιτική και προγραμματική αναδίπλωση καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενός δεύτερου κύματος ριζοσπαστικοποίησής του.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή, και όχι από το Συνέδριο. “Ισχυροί αριστεροί ηγέτες αναδεικνύονται όχι μέσα από εσωκομματικές συγκρούσεις, αλλά με το σεβασμό τους στη συλλογικότητα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, ο οποίος τάσσεται κατά της άμεσης κατάργησης των συνιστωσών, αντιτείνοντας πως “πρέπει να δοθεί μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, που η διάρκειά του θα προσδιοριστεί από το Συνέδριο, σε όσες συνιστώσες το ζητούν”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι η θέση του κόμματος είναι να δώσει τη μάχη για την προώθηση του προγράμματός του μέσα στην Ευρωζώνη, “ταυτόχρονα όμως δεν αποδέχεται τη λογική της 'πάση θυσία' παραμονής στο ευρώ, ανεξαρτήτως τιμήματος για το λαό”.

“Την πραγματική καταστροφή την έφεραν τα μνημόνια και θα γίνει ολοκληρωτική, εάν δεν τα ακυρώσουμε. Το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Ευρωζώνη, που απαιτεί καλή προετοιμασία, εφόσον εντάσσεται σε ένα προοδευτικό σχέδιο μίας αριστερής κυβέρνησης για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, μπορεί να σταματήσει την συντελούμενη καταστροφή και να αποτελέσει, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μια βιώσιμη και θετική πρόταση διεξόδου με ελπιδοφόρο ορίζοντα για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης”, υπογραμμίζει ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.