“Του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε απαλλαγεί από την τρόικα”

Μήνυμα ενότητας του ευρωπαϊκού Νότου εναντίον των πολιτικών λιτότητας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση οργανωμένη από το Bloco de Esquerda στη Λισαβώνα, όπου βρίσκεται με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρύφαλλων.

“Απόψε υποσχόμαστε ότι ενωμένοι θα παλέψουμε τη 'δικτατορία της εποχής μας', η οποία δεν είναι εθνική, δεν είναι πολιτική, αλλά είναι ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι “ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε”.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “όταν ο ευρωπαϊκός Νότος είναι ενωμένος, είναι πιο δυνατός από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της. Αν η κάθε χώρα, ως ξεχωριστή οντότητα, έχει μικρή βαρύτητα για το σύνολο της Ευρωζώνης, δηλ είναι συστημικά ασήμαντη, μαζί και ενωμένοι οι λαοί μας μπορούμε να γείρουμε προς το μέρος μας την πλάστιγγα της πολιτικής ισχύος στην Ευρώπη”.

“Τον επόμενο χρόνο, στην πεντηκοστή επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα”, ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε: “Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση. Θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη. Η Πορτογαλία μπορεί επίσης να είναι και θα είναι απαλλαγμένη από την τρόικα. Η Ισπανία το ίδιο. Η Ιρλανδία. Η Κύπρος.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θα τα καταφέρουμε! Ενωμένοι, θα νικήσουμε”.