Κουμουνδούρου: Οιωνοί ότι ο Τσίπρας είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών εσείς, ημερίδες προκειμένου οι θέσεις μας να φτάσουν και στο σπίτι του τελευταίου πολίτη, εμείς. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την πολιτική που ακολουθεί εσχάτως η Κουμουνδούρου. 

Μετά την επιτροπή σοφών και τη συζήτηση που επισήμως άνοιξε και στην Κουμουνδούρου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αύριο Δευτέρα, ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει σε ημερίδα με θέμα "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την φορολογική πολιτική", που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής. Και έπεται συνέχεια. Για παράδειγμα έχει αποφασισθεί να διοργανωθεί ημερίδα για τα ΜΜΕ και με διεθνείς συμμετοχές, ενώ θα γίνουν επαφές με τις ενώσεις ιδιοκτητών με διευθυντές εφημερίδων, αλλά και με δημοσιογραφικά σωματεία, με απώτερο στόχο να τεθεί επί τάπητος το καθεστώς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης και να αναζητηθούν λύσεις για την εξυγίανση και τον εκδημοκρατισμό του.

Και κυρίως για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ από μια οικονομική ελίτ η οποία επιμένει να τα χρησιμοποιεί ως μέσω πίεσης προς την εκάστοτε εξουσία προκειμένου να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα.

Στο μείζον θέμα τώρα της επίσκεψης της τρόικας στη χώρα μας στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς ούτε θέλουν ούτε μπορούν να διαπραγματευτούν κάτι διαφορετικό, συνεπώς και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων λόγο ύφεσης οι κυβερνώντες θα κλιθούν να εφαρμόσουν όσα έχουν υπογράψει.
Δηλαδή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Μια ακόμη είδηση που έγινε γνωστή χθες, Σάββατο, είναι ότι ο Α. Τσίπρας στις 14 Μαρτίου θα βρεθεί στη Μέκκα του καπιταλισμού στο περίφημο London School of Economics όπου θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης συνολικά, από την κρίση χρέους, αφού θα είναι κεντρικό ομιλητής στη, δωρεάν για το κοινό, εκδήλωση με θέμα "Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση".

Το οξύμωρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσκεκλημένος του LSE την ίδια ώρα που ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικών Σπουδών στο ίδιο πανεπιστήμιο Κέβιν Φέδερστοουν, χαρακτήριζε τον Α. Σαμαρά στο Bloomberg ως "την τελευταία, ίσως, ελπίδα της Ελλάδας".  

Είναι κι αυτό σημάδι των καιρών ή ένδειξη όπως λένε στην Κουμουνδούρου, αναγνώρισης ότι ο Α. Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.