Μαξίμου: Ο λαός θα κρίνει την εθελόδουλη στάση του Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ "υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές", υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

"Υποκριτική" και "εθελόδουλη" χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ, και τονίζουν πως αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει αυτή τη στάση του είναι ο ελληνικός λαός.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι "ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε «τόσα και άλλα τόσα» για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα".

"Τώρα που δεν του βγαίνει", σημειώνουν, "υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές".

Οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης", για να προσθέσουν: "Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές".

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός".

Νωρίτερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν πως “η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει”, σχετικά με όσα φέρεται να ειπώθηκαν μετά από συνεδρίαση του Ecofin, ότι μελλοντικά μέτρα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση.

“Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση γι' αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από την χώρα. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε”, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.