Βουλευτής ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αδήλωτη την Κουμουνδούρου για 16 χρόνια!

Σάλος από την καταγγελία του Γιώργου Γεωργαντά - Τι απαντά το κυβερνητικό κόμμα

Για 16 ολόκληρα χρόνια το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου παρέμενε αδήλωτο στην εφορία, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Μάλιστα, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομιών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου στελέχη του κόμματος κατέθεσαν στη ΣΤ’ Εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001!

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι λόγω της μη υποβολής δηλώσεων εδώ και 16 χρόνια για το κτίριο της Κουμουνδούρου, το κυβερνητικό κόμμα απέφευγε την πληρωμή φόρων ακίνητης περιουσίας (μεταξύ αυτών ΕΝΦΙΑ και Ενιαίο Τέλος Ακινήτων).

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Παντελώς ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που έθεσε για το κτίριο της Κουμουνδούρου ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Το κεντρικό κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην κυριότητα του κόμματος το 2016, και από τότε πληρώνει όλους τους ισχύοντες φόρους, αναδρομικά από το 2002, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι ήδη κατατεθειμένα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι εντάξει ως προς τις τραπεζικές του υποχρεώσεις, ειδικότερα έχει αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που είχε πάρει» σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.