Υπόγειος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Η νέα λίστα βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και εντός της ημέρας αναμένεται το τελικό πόρισμά τους.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τρικομματική κυβέρνηση το γεγονός ότι η επίσημη λίστα με εκείνη που είχε παλαιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δημοσιεύθηκε από το περιοδικό HOT DOC φέρονται να παρουσιάζουν διαφορές.

Την αρχή έκανε η Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η νέα λίστα που παραλήφθηκε προσφάτως περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιβάλλοντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο απευθύνθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ώστε να σταματήσουν να πλανώνται διάφορα σενάρια, "τα οποία εκμεταλλεύονται πολιτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ως κινήσεις εντυπωσιασμού με πολιτικές σκοπιμότητες".

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο επιμένουν, διαμέσου του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι "στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας".