Ο Καμμένος έκανε δώρο στον Τσίπρα… δύο γραβάτες!

Για να τις φορέσει στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος...

Ο Αλέξης Τσίπρας το είχε πει παλιότερα σε τηλεοπτική εκπομπή, και κανείς δεν το ξεχνά: “θα φορέσω γραβάτα όταν θα κουρευτεί το χρέος”. Με την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας να προβλέπει ελάφρυνση του χρέους σε τρεις δόσεις, όλοι αναρωτιούνται αν στις 24 Μαΐου, που θα διεξαχθεί το επόμενο Eurogroup και εκφράζεται βεβαιότητα ότι θα κλείσει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός θα φορέσει τελικά γραβάτα.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο σχετικά χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός απάντησε αμήχανα, μεταξύ σοβαρού και αστείου: “Μάλλον θα πρέπει, τώρα μετά τις 24, ναι”.

Και φαίνεται πως ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, πήρε στα σοβαρά την απάντηση αυτή, καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στους δημοσιογράφους, το πρωί επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και του δώρισε δύο γραβάτες, για να τις φορέσει στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος!

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η μία γραβάτα έχει χρώμα κοραλί και λευκό και η δεύτερη έχει χρώμα μπλε, κόκκινο και λευκό. Η περιγραφή του κ. Καμμένου προκάλεσε σχόλιο υπουργού ότι η δεύτερη γραβάτα έχει τα χρώματα της Γαλλίας.

Στο ερώτημα δημοσιογράφων εάν ο πρωθυπουργός θυμόταν πώς δένεται μία γραβάτα, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και θυμάται από τότε τη σχετική διαδικασία.