Τσίπρας σε Ολάντ: Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό

Στις διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών επιρρίπτει τις καθυστερήσεις ο πρωθυπουργός - Τι υποστηρίζει για τις προβλέψεις του ΔΝΤ και τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό

Περίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στον αυλόγυρο του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη, μετέφερε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας βάσει στοιχείων ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σχετικά με το ΔΝΤ, η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι το Ταμείο προέβλεπε ύφεση 2,3%, ενώ χθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.