Ανασχηματισμός: Ίσως και εντός της ημέρας η ορκωμοσία

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο αναμένεται να υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη μέχρι σήμερα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα είναι ήδη έτοιμα στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε στις 9 το βράδυ να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών που θα προκύψουν από τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέχρι τώρα, τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Χαράλαμπος Γκότσης, ενώ στη θέση του Κώστα Ήσυχου στο υπουργείο Άμυνας θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Βαρεμένος.

Άγνωστο παραμένει στο μεταξύ το τι θα γίνει με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τα ονόματα των Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη να ακούγονται για πιθανοί αντικαταστάτες της.

Σίγουρος για αξιοποίηση πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωβουλή, προκειμένου να αναλάβει κάποιο κρίσιμο υπουργείο.