Βαρουφάκης: Πρέπει να τελειώσουμε με τους θεσμούς, γιατί είναι ανάλγητοι

Ανάλγητη, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.
 
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το ΦΠΑ στα νησιά, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών παραδέχονται ότι και στις χώρες τους υπάρχει ειδικό καθεστώς για νησιωτικά συμπλέγματα. Αλλά οι θεσμοί εμφανίζονται απόλυτα αρνητικοί. Όχι οι εταίροι μας, οι θεσμοί. Το πρόβλημα με τους θεσμούς είτε τους τους λέμε θεσμούς είτε τους λέμε Τρόικα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους γι' αυτό θα πρέπει να τελειώσουμε με τους θεσμούς και από δω και πέρα να διαπραγματευόμαστε με την ευρωπαϊκή επιτροπή».
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ΦΠΑ αυτό το καλοκαίρι, ενώ συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα νησιά πιο συνολικά. 
 
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως καμία δέσμευση δεν μπορεί να διαρκεί στο διηνεκές. «Δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει από κανέναν πέρα από την προσωπική μου δέσμευση ότι θα παλέψουμε η νησιωτική πολιτική μας να είναι τέτοια που να είναι συμβατή με τις αγωνίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου».