Λοβέρδος: Γελοίες οι προτάσεις του ΥΠΟΙΚ προς το Eurogroup

Σφοδρότατη επίθεση προς την ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

"Παρ' ότι και ο λαός και τα περισσότερα κόμματα στηρίζουμε την κυβέρνηση, ασκώντας της απλώς κριτική, η ίδια πατώντας σε δύο βάρκες δεν κυβερνά. Αναδιπλώθηκε έξω, κάνει την δήθεν αδιάλλακτη προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να αυτοακυρώνεται" ανέφερε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση.

"Εμφανίζουν ως παρέμβαση υπέρ των φτωχών τα 250 εκατομ. που αφιερώνει σε αυτούς το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Μα μόνο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 13 δήμους της χώρας πιλοτικά που εφαρμόσαμε εμείς από τον Σεπτέμβριο ήταν 46 εκατομμύρια και το επισιτιστικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την ΕΕ τον Δεκέμβριο 300 εκατομμύρια.. Ποιόν κοροϊδεύουν", αναρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε επίσης και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς το Eurogroup.

"Οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών προς το eurogroup ξεπερνούν τα όρια  της σοβαρότητας και μπαίνουν στη σφαίρα του γελοίου", είπε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι "πάνε ολοταχώς σε τρίτο μνημόνιο 30-50 δισ. ευρώ".

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει και την πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ υπογράμμισε ότι "είναι λογικό να σκέφτεται κανείς μήπως δεν πρόκειται να κυβερνήσουν, αλλά να αφήσουν τα προβλήματα να συσσωρεύονται, να οργανώσουν κάποια ηρωική έξοδο και να  τα φορτώσουν πάλι στις πλάτες μας!"