Δίνουν τα χέρια Τσίπρας-Καμμένος – Παίρνουν υπουργείο οι ΑΝΕΛ

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτή που θα σχηματιστεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Και μπορεί ακόμα να μην έχει εκδοθεί καμιά επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο έχει ήδη οριστεί για τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, και ορισμένες πληροφορίες θέλουν να έχει συμφωνηθεί ήδη η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νέο κυβερνητικό σχήμα με την ανάληψη ενός υπουργείου, πιθανότατα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αν οι διαβουλεύσεις αυτές οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας, τότε αναμένεται άμεσα ο σχηματισμός κυβέρνησης και στη συνέχεια η σύγκληση της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού αύριο Δευτέρα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Πάντως, πηγές της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι όλα είναι ανοιχτά, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, διεκδικώντας μια ευρύτερη συναίνεση σε εθνικό και όχι σε κυβερνητικό επίπεδο, “προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί δυναμικά και ενωμένη στις διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση τόσο με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου να ζητήσει ψήφο ανοχής, αν όχι ψήφο εμπιστοσύνης.