Σαμαράς: Αυξήσεις στις συντάξεις και έτοιμοι για απογείωση

Πρόσκληση σε όλο το εκλογικό σώμα να ψηφίσει απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, ενω παρά το σταθερό προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αισιόδοξος. 

Ταυτόχρονα επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι «βυθίζεται κάθε μέρα στο βούρκο της αλαζονείας, του μικρομεγαλισμού και του πολιτικού χουλιγκανισμού».

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι ακόμη και αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει για μεγάλο διάστημα στην εξουσία. 

Σε ότι αφορά το ντιμπέιτ και την άρνησή του επισημαίνει ότι: «Με υβριστές δεν κάνω διάλογο. Πολύ θα ήθελα πιστέψτε με να μην είχα απέναντι μου έναν υβριστή. Έχετε ακούσει τι ξεστομίζουν κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες; Αυτά που είπε μόλις προχθές στη Ρόδο τα ακούσατε; Δεν ξέρει καν πόσα είναι τα μέλη της ευρωζώνης. Στη Βουλή όποτε χρειάστηκε τον αντιμετώπισα. Και πήρε το μάθημά του».

Για τις συντάξεις ανέφερε: «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις γιατί μπαίνουμε πια σε ανάπτυξη. Σταδιακές νοικοκυρεμένες αυξήσεις από εδώ και μπρος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «είμαστε κοντά στο να απογειωθούμε, δεν μας αξίζει μια νέα ταλαιπωρία και αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν», ενώ για το χρέος λέει ότι «οι αγορές το θεωρούν βιώσιμο».