Τα ψηφοδέλτια των… 50 εκατ. ευρώ του Αργύρη Ντινόπουλου!

Σάλος έχει προκύψει μετά από τις αναφορές του πρώην υπουργού των Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, σχετικά με το κόστος των ψηφοδελτίων για των εκλογών.

Το βίντεο (μπορείτε να το δείτε στο τέλος του κειμένου) που είχε ανέβει αρχικά στο YouTube, είχε ως στόχο να αναδείξει την επίθεση του κ. Ντινόπουλου προς τον Φώτη Κουβέλη. Στη συνέχεια, ο πρώτος χρήστης που το ανέβασε το διέγραψε. Η εφημερίδα "ΑΥΓΗ" όμως το ανέβασε στο δικό της λογαριασμό.

Στην αρχή του λόγου του λοιπόν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι "επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε εκλογές Γεναριάτικα", η κυβέρνηση αναγκάστηκε εσπευσμένα να αγοράσει χαρτί για ψηφοδέλτια, το οποίο κόστισε 50.000.000 ευρώ (!).

Όπως προκύπτει όμως από την απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, το χαρτί κόστισε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν την... ιλιγγιώδη διαφορά σε λάθος του κ. Ντινόπουλου. Οι πιο "καχύποπτοι" βλέπουν πιθανή απάτη και "ροκάνισμα" δημόσιου χρήματος.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο "Διαύγεια", το υπουργείο ενημερώνει ότι το χαρτί στοίχισε 1,19 ευρώ/ κιλό πλέον Φ.Π.Α. 23%.

Αυτό σημαίνει ότι αφού παραγγέλθηκαν 992.250 κιλά χαρτιού (πάντα σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΣ.), αυτό στοίχισε 1.180.775,5 ευρώ. Αν συμπεριληφθεί και ο Φ.Π.Α. (23%), η τιμή ανέρχεται σε περίπου 1.452.355 ευρώ.