Τσίπρας: Το Grexit μας τέλειωσε, τώρα υπάρχει μόνο Σαμαράς exit

Με φόβο και λάσπη προσπαθεί ο Σαμαράς να ανακόψει τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Κόρινθο, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να ανακόψει τον ΣΥΡΙΖΑ με φόβο και λάσπη και αναφερόμενος και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Έφτασε, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "ακόμα και σε τρομοκρατικό παραλήρημα μετά το χτύπημα στο Παρίσι, κάνοντας στοιχείο μαύρης προπαγάνδας τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών" και μίλησε για πολιτική χυδαιότητα και ακροδεξιό λόγο.

"Η αιματηρή επίθεση στο Παρίσι μας αφορά όλους", υπογράμμισε, εξηγώντας πως είχε στόχο την ελευθερία έκφρασης και την ίδια την Δημοκρατία, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το στυγερό έγκλημα περιορίζοντας το κράτος δικαίου, ενδίδοντας στις φωνές του ρατσισμού που ακούγονται στην Ευρώπη, προκειμένου να προωθήσουν πιο ακροδεξιά ατζέντα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός επενδύει στο φόβο και στην μαύρη προπαγάνδα και είναι ο μόνος που μιλά για Grexit, αφού τόσο ο ξένος τύπος, όσο και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης το "έθαψαν".

"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit μας τελείωσε και υπάρχει μόνο το Σαμαράς exit", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κινδυνολογία, να έρθει στο φώς και να αποδεχτεί το debate, με όποιον σκηνοθέτη θέλει και με όποιον δημοσιογράφο θέλει, υποστηρίζοντας ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:
·    δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,
·    επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,
·    δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
·    δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,
·    κάρτα μετακίνησης στους απόρους και
·    κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.