“Να περιμένουμε το καλύτερο χωρίς να διακινδυνεύουμε τα χειρότερα”

Δήλωση με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έκανε το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Όπως ανέφερε:

"Σταθερή θέση μας είναι η ανάγκη να επικρατήσει η εθνική σύνεση, αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση, ώστε να εκλέξουμε πρόεδροο της Δημοκρατίας και να συγκροτήσουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κάνει προχωρήσει στη διαπραγμάτευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα ανοίξει τη συζήτηση για τη βιώσιμότητα του χρέους. Χαίρομαι γιατί η συμερινή δήλωση του πρωθυπουργού κινείται στο πλαίσιο αυτό. Περιμένουμε την αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές εφόσον καθαρίσει ο ορίζοντας και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο. Οι πολίτες πρέπει οι ίδιοι να προφυλάξουν τα επιτεύμγατα και να σεβαστούν τις θυσίες τους και μπορούν οι ίδιοι σε λίγους μήνες να κάνουν την επιλογή τους αξιολογώντας προτάσεις και συμπεριφορές, αρκεί να προσδοκούν το καλύτερο χωρίς να διακινσυνεύουν τα χειρότερα. Περιμένουμε την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία θα πρέπει να ασχολείται όχι με τα μικρά και μίζερα αλλά με τα μεγάλα και εθνικά ποτάμια".