Κατά μέτωπον επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Με εφ' όλης της ύλης επίθεση των εκπροσώπων της πλειοψηφίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2015.

Την αρχή έκανε η βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια κατά τις διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να ηρωοποιούμε αντιπαραδείγματα της νέας γενιάς» και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση δελτία ειδήσεων, πως «βουλευτές του συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, ενώ μάλιστα και ένας βουλευτής του προσήχθη στη ΓΑΔΑ».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Χρήστου Καραγιαννίδη από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε πως «ούτε συμμετείχαν στα επεισόδια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε προσήχθη κανείς στη ΓΑΔΑ. Ήμασταν τέσσερις βουλευτές στα γραφεία της "Αυγής" επειδή υπήρχε η πληροφορία πως γινόντουσαν προσαγωγές κάτω απ' τα γραφεία της εφημερίδας- και μια συνάδελφος συνόδευσε προσαχθείσες γυναίκες στη ΓΑΔΑ διότι δεν είναι δυνατόν να συνοδεύονται στην κλούβα από άνδρες αστυνομικούς. Ας μην προχωράμε σε αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο» ζήτησε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση:

«Οι μόνες δαπάνες που αυξάνονται στις μειωμένες δαπάνες του υπουργείου Παιδείας, είναι αυτές για τις εξετάσεις (...) Στην ερώτησή μας στην κ. Παπακώστα για την ακραία προβληματική κατάσταση των δομών ψυχικής υγείας, μας είπε πως είναι ανάγκη η πρόσληψη 1.797 ατόμων για τη στελέχωσή τους. Με τις δαπάνες να έχουν μειωθεί στο μισό απ' το 2008, πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι επείγουσες προτεραιότητες;» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.

«Στο Κοινοβούλιο και στον δημόσιο διάλογο, απάντηση στο πού θα βρεθούν τα λεφτά, δεν έχει βρεθεί. Η αντιπολίτευση δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις της» απάντησε στη συνέχεια η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στη συνέχεια στα «δέκα ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη υπήρξε και η ομιλία της Άννας Ασημακοπούλου.