Λαφαζάνης: Να σταματήσουν οι συναντήσεις με funds

Σειρά συναντήσεων με ανεξάρτητους βουλευτές που όμως πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί η ηγεσία του κόμματος, με σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες, την εξασφάλιση από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ότι δεν θα βρεθούν ανεξάρτητοι βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα δει σήμερα τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τον περασμένο Μάιο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έχει ήδη συναντήσει τις Χρυσούλα Γιαταγάνα και Θεοδώρα Τζάκρη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται συναντήσεις με βουλευτές που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μάρκος Μπόλαρης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συνομιλίες με το σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών, ακόμη και μ' εκείνους οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν θετικά.

Την ίδια στιγμή, υπαρκτό φαίνεται πως είναι το σενάριο συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, καθώς αύριο Πέμπτη θα συναντηθούν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων με επικεφαλής του κ.κ. Βίτσα και Θεοχαρόπουλο αντίστοιχα. Σε Κουμουνδούρου και Αγ. Κωνσταντίνου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνάντησης μέσα στο επόμενο διάστημα, ακόμη και των αρχηγών των δύο κομμάτων.

Την ώρα πάντως που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα προκειμένου να εξασφαλίσει τη διενέργεια εκλογών τον προσεχή Μάρτιο, η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, παραμένει τεταμένη. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σημειώθηκαν αντιδράσεις από την πλευρά της αριστερής πλατφόρμας, με αφορμή τη συνάντηση των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού με επενδυτικούς ομίλους στο Λονδίνο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μάλιστα, ζήτησε να μην πραγματοποιούνται συναντήσεις με τέτοια funds.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα Τετάρτη για τη Γενεύση όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό διευθυντή και άλλα στελέχη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Στις συναντήσεις αναμένεται να θέσει ο κ. Τσίπρας θέματα συμβάσεων εργασίας, κατώτατου μισθού και λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας.