Reuters: Ο Σαμαράς χρειάζεται μια συμφωνία με τους δανειστές

Στη σημερινή κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας στο Παρίσι σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται μια συμφωνία με τους δανειστές" σημειώνει το Reuters, και συμπληρώνει ότι θα πρέπει να περάσει από "τον υποψήφιό του στις Προεδρικές Εκλογές τον Φεβρουάριο για να μην αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές".

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σχολιάζει η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης θα βοηθήσει τον έλληνα πρωθυπουργό να κερδίσει αρκετή υποστήριξη για να επιβιώσει στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, "η ελληνική κυβέρνηση πιέζει κατά τις συνομιλίες με τους δανειστές για πρόωρη έξοδο από το αντιλαϊκό πρόγραμμα διάσωσης."

Το Reuters, αναφέρεται επίσης και την προθεσμία που έχει θέσει η χώρα μας μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Ωστόσο, όπως τονίζει βρέθηκε σε αδιέξοδο.

"Η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στις αλλαγές που απαιτούνται από τους δανειστές, υποβάλλοντας τον προϋπολογισμό του 2015 στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, χωρίς την έγκριση τους" προσθέτει το πρακτορείο.