Πολιτικές εξελίξεις στο Προεδρικό Μέγαρο

Διαδοχικά ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στις 14:45 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου και στις 17:30 ο κ. Παπούλιας θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό. Αρχικά η επίσκεψη Σαμαρά στον κ. Παπούλια είχε προγραμματιστεί για τις 13:00, ωστόσο η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών-Νίκου Δένδια και Κώστα Σκρέκα-είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί για το απόγευμα.

Αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να υποδεχθεί και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το χρέος και την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup και λίγες μέρες μετά στις 18 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

Στο τραπέζι όμως αναμένεται να πέσει και το ζήτημα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματος του αναφορικά με το χρέος και την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς επίσης και για τις θέσεις της Κουμουνδούρου για το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, θα ζητήσει ο κ. Κουβέλης.