Ξεκινά η αντεπίθεση Παπανδρέου

Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκινά σήμερα και επίσημα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στα πλαίσια του "Ανένδοτου της Αλλαγής".  Η αρχή θα γίνει από το πάλαι ποτέ προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, το Ηράκλειο της Κρήτης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι προετοιμασίες του παπανδρεϊκού μπλοκ για την εκδήλωση στο Ηράκλειο είναι πυρετώδεις, καθώς επιδιώκουν να μετατρέψουν την πρώτη στάση της περιοδείας του πρώην πρωθυπουργού με φόντο τις κάλπες σε "μανιφέστο αλλαγής" όπως σημειώνουν από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανέβει εκ νέου, καθώς η παρέμβαση που θα επιχειρήσει ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι ιδιαίτερα δυναμική, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα σηκώσει το γάντι που πέταξε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν τα περισσότερα στελέχη της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ, που ούτως ή άλλως πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς επίσης και πολλά σημαίνοντα στελέχη της παράταξης, όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που ηγείται της Κίνησης των 75, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Μανώλης Στρατάκης και άλλοι.

Ιδεολογικός πυλώνας της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να είναι η απεμπλοκή του χώρου της Κεντροαριστεράς από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με σαφή στροφή προς την Αριστερά, στην εκλογική δεξαμενή της οποίας εξάλλου προσβλέπει για τις επερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές προκηρυχθούν.

Στο στόχαστρο του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί τόσο η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα κατηγορηθεί εκ νέου ότι έχει καταντήσει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα της Δεξιάς. Με λίγα λόγια, η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να αποτελέσει τη συνέχεια της πρώτης στην "παπανδρέϊκή" εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα από τη Χαριλάου Τρικούπη τηρείται σιγή ασυρμάτου, αλλά προεξοφλείται ότι η πόλωση στο εσωτερικό του κόμματος θα ανέβει ένα σκαλί υψηλότερα, με καταληκτική πιθανότατα ημερομηνία το συνέδριο του κόμμα