Μπουτάρης: Να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σερβία-Αλβανία!

Την σκέψη να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας που διακόπηκε λόγω επεισοδίων την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η διεξαγωγή του αγώνα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να συμβάλλει στην εκτόνωση της κατάστασης και να προβάλει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σερβίας με το αντίστοιχο της Αλβανίας στο Βελιγράδι, πριν από έξι μέρες, ένα ιπτάμενο αντικείμενο που εμφανίστηκε στο γήπεδο και έφερε τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας προκάλεσε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών και εισβολή οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου, δημιουργώντας σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, εξαιτίας του οποίου μάλιστα αναβλήθηκε και η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στη Σερβία, που θα ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη Αλβανού ηγέτη στο Βελιγράδι μετά από 70 χρόνια.