Ραγκούσης: Φτάνουμε για να “βάζουμε φωτιά” σε κάθε χωριό και πόλη

Tη δημιουργία κομματικού σχηματισμού προανήγγειλε ουσιαστικά μέσω Facebook, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Δεδομένου ότι δεν εμφανίζεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης, ο κύριος Ραγκούσης συχνά δημοσιοποιεί σκέψεις ή κινήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο ίδιος λοιπόν, σήμερα, από το facebook, έδειξε την πρόθεσή του για δημιουργία νέου κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δημοσίευσή του:

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν σχετίζεται με ενδεχόμενο κόμμα, το οποίο φημολογείται ότι ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην όμως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

Ειδικότερα, στην ανάρτηση τονίζει τα εξής: "Μα, δεν είστε λίγοι;" θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. 

Δεν ξέρω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να "βάζουμε φωτιά" σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο. 

Άλλωστε, δεν είναι ιστορικά τυχαίο πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα ήταν πάντοτε θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων. 

Μόνον η μεγάλη "σιωπηλή, μέχρι τώρα, πλειοψηφία" των Ελλήνων και ιδίως των νέων μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ριζική Συνταγματική μεταρρύθμιση γεννώντας ένα αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που δεν θα κοιτά "ούτε πίσω, ούτε κάτω". Θα κοιτά "μόνο μπροστά και ψηλά".