“Όχι” Δούρου στον επανέλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων

Την άρνηση της στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων διατύπωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο πλευρό της τάσσονται και 19 δήμαρχοι οι οποίοι ανοίγουν μέτωπο κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της περιφέρειας είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη. Η κα Δούρου ωστόσο με επιστολή της εδώ και δύο βδομάδες έχει ταχθεί κατά του επανέλεγχου, κάτι που αποτελεί και θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", ανέφερε στην επιστολή της.

Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση, καθώς μένει να φανεί και στην πράξη τι θα πράξει η κα Δούρου. Η μόνη προς το παρόν αντίδραση ήρθε από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: "δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντίρρηση να ελεγχθούν τα πλαστά δικαιολογητικά. Πρόκειται για καθαρή πλαστογραφία".