Σκουρλέτης: Πιο έτοιμος από ποτέ να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι έτοιμος περισσότερο από κάθε άλλη φορά” να κυβερνήσει, τονίζει σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας πως η πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση πρώτα απ’ όλα μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, που ξεσήκωσε αντιδράσεις από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει: “Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας, ήταν μια θετική και επιβεβλημένη κίνηση στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πήγαμε με γνωστές τις θέσεις μας για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, γνωρίζοντας το ρόλο που παίζει η Εκκλησία και σήμερα και διαχρονικά”.

Ερωτηθείς αναφορικά με μελλοντικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες παρατάξεις, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας: “Πώς θα μπορούσαμε να βρεθούμε μαζί με κάποιους που έχουν υιοθετήσει τον νεοφιλελευθερισμό και που μαζί με τον άλλο εταίρο του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ευθύνονται για το σημερινό δράμα της χώρας μας; Να αλλάξουμε τα πράγματα θέλουμε, να διορθώσουμε αδικίες, όχι να κοροϊδέψουμε τον κόσμο”.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτιμά πως “δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για μια συνολική συνεργασία”, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σχολιάζει: “Η ΔΗΜΑΡ έχει τη δική της πολιτική οντότητα, βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή και βαδίζει προς ένα κρίσιμο συνέδριο, από τις απαντήσεις που η ίδια θα δώσει θα εξαρτηθούν πολλά”.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει εξάλλου την άποψη ότι δε θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. “Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα βρεθούν 180 βουλευτές που θα αγνοήσουν τις διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας, θα της γυρίσουν την πλάτη και θα δώσουν πράσινο φως στον κ. Σαμαρά για να συνεχίσει την ολέθρια πολιτική του”, επισημαίνει, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, σχολιάζει: “Ο Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε αν δεν του το επιτρέψουν οι δανειστές, είναι όμηρος της μέχρι τώρα τακτικής του. Όλα τα άλλα είναι απλώς επικοινωνιακές, ανέξοδες εξαγγελίες”.