Τσίπρας: “Θα καταργήσουμε με ένα νόμο το μνημόνιο”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για τα πεπραγμένα της τους τελευταίους μήνες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, σημειώνοντας με νόημα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου και πλήρως αναξιόπιστη” την κυβέρνηση γιατί είναι “ακατάλληλη”, όπως είπε, για διαπραγμάτευση, καλώντας τον πρωθυπουργό να πει τι απ’ όλα αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και που πριν από ενάμιση χρόνο ισχυριζόταν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ήταν λάθος.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πει ποιο είναι το δικό της σχέδιο και ποιες εναλλακτικές λύσεις έχει να προτείνει στον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που δεν πάρουμε τη δόση.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και κατά της κ. Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει την Ελλάδα αποικία χρέους, ενώ προειδοποίησε τους πιστωτές της χώρας “να κάνουν τα κουμάντα τους”.

Για τον προϋπολογισμό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι εκτός πραγματικότητας λόγω της ύφεσης.

“Θυσιάζετε τον ελληνικό λαό για πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κ. Μέρκελ”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση ότι παριστάνει το καλό παιδί, τον καλό και υπάκουο μαθητή ο οποίος όμως, όπως είπε, δεν παίρνει ούτε τη βάση και κινδυνεύει να μείνει μετεξεταστέος. Η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, κατάληξε ο κ. Τσίπρας, είναι μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χατζηνικόλας Δημήτρης