Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ για προσέγγιση με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αναταράξεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η μετεκλογική στρατηγική που ακολουθεί η ηγεσία.

Τοποθετήσεις διαφοροποίησης έκαναν τόσο ο κ. Σπύρος Λυκούδης όσο και η κ. Μαρία Γιαννακάκη με 11 στελέχη του κόμματος. Μάλιστα και η κατεύθυνση των διαφωνούντων είναι αντίθετη.

Ο κ. Λυκούδης θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει σύγκλιση με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο κείμενο των "12" υπάρχει θετική προδιάθεση έναντι της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι για τη ΔΗΜΑΡ στρατηγική επιδίωξη θα πρέπει να είναι η Κεντροαριστερά. "Εάν ο προσανατολισμός είναι να πάμε να κολλήσουμε και να γίνουμε συμπλήρωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πιστεύω ότι οδηγεί σε απίστευτα πολιτικά αδιέξοδα τη ΔΗΜΑΡ" είπε. Μάλιστα, ο κ. Λυκούδης διευκρίνισε ότι δεν τον αφορά πιθανή συγκόλληση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, η κ. Γιαννακάκη και 11 μέλη της ΔΗΜΑΡ (Σ. Βαρδάκας, Χρ. Γκαρμπούνης, Γ. Ιωαννίδης, Ελένη Καρατζόλα, Χριστίνα Κωλέττη, Στ. Μαλέλης, Δ. Οικονομίδης, Εφη Παγκάλου, Π. Παπαθεοδωρόπουλος, Ι. Σπιλάνης και Π. Τζιας) ζητούν με ανοιχτή επιστολή "αυτόνομη πολιτική παρουσία". Κατηγορούν για "συμπράξεις κορυφής, που υπερασπίζονται τις πιο συντηρητικές επιλογές", αναφερόμενοι στην προσέγγιση που γίνεται με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιγράφουν ως κόμμα σχεδόν ταυτόσημο με τη Ν.Δ.

Ζητούν από τη ΔΗΜΑΡ να εργαστεί "για τη διαμόρφωση μιας νέας, προοδευτικής, κυβερνητικής πλειοψηφίας". Τα στελέχη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, ωστόσο τονίζουν ότι "στην κατεύθυνση αυτή" η ΔΗΜΑΡ μπορεί "να συμβάλει καθοριστικά στη συγκρότηση του νέου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος".